3.2 C
Romania
Saturday, October 31, 2020

UEFA a decis să amâne Campionatul European de Fotbal 2020 din cauza pandemiei de coronavirus

Must Read

Sorin Ovidiu Vîntu: ”Cea mai mare manipulare făcută vreodată, 2-3 state mari implicate”

”Tot ceea ce vezi, generație, este o manipulare – este o repetiție cu public la ceea ce...

Prima ţară din Europa care ar putea ridica restricţiile impuse în urma crizei Covid-19

Austria ar putea deveni unul din primele state din Europa care să relaxeze restricțiile impuse populației, după...

Pandemia de coronavirus a atins pragul de 1 milion de cazuri la nivel mondial. Peste 50.000 de decese

Peste un milion de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate joi seara în lume, cu peste 50.000...

UEFA a decis să amâne Campionatul European de Fotbal 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce echipele sportive se confruntă cu o criză în continuă creștere.

Vestea a fost anunțată inițial de Asociația Norvegiană de Fotbal, care a confirmat că turneul, programat să aibă loc între 12 iunie și 12 iulie, cu meciuri jucate în 12 orașe gazdă din toată Europa, a fost amânat pentru 2021, când turneul este programat să se desfășoare între 11 iunie și 11 iulie anul viitor, arată RT. 
Asociația Norvegiană de Fotbal a scris pe twitter: ”UEFA a decis că Euro trebuie amânat până în 2021. Se va desfășura între 11 iunie și 11 iulie anul viitor”.

Decizia UEFA a venit după o video conferință de urgență cu implicarea reprezentanților ligilor, cluburilor și jucătorilor din Europa, care au discutat și dezbătut cea mai bună cale de rezolvare pentru binele acestui sport pe continent.

În cele din urmă, s-a decis că este în interesul sportului să se impună o amânare a turneului din această vară pentru a ajuta ligile locale din toată Europa să își încheie sezoanele și să evite ramificațiile financiare care ar putea duce la cheltuieli de mai multe miliarde de dolari în toată regiunea.

Vestea a venit ca o ușurare pentru gazdele ligilor europene de fotbal, cu asociațiile naționale de fotbal cerând conducerii fotbalului european să ia o decizie în interesul sportului și a integrității competițiilor ligilor respective.​

Una din organizațiile care au cerut o amânare a fost Federația Italiană de Fotbal, al cărei președinte, Gabriele Gravina, a spus la începutul săptămânii: ”Vom propune UEFA o amânare a Campionatului European. Vom încerca să ajungem la capătul acestui campionat deoarece este mai corect și mai echitabil după investițiile și sacrificiile cluburilor noastre”.

Federația Română de Fotbal era așteptată de asemenea să facă un apel puternic pentru amânarea turneului, organizația declarând: ”Protejarea familiilor din fotbal și participarea activă la măsurile recomandate de guvernul României și de autoritățile internaționale pentru protejarea sănătății publice sunt prioritățile principale ale FRF în acest moment”.

Fotbalul din toată lumea a ajuns într-un impas din cauza pandemiei globale cu COVID-19, din cauză că sezonul de fotbal este blocat de îndemnurile la distanțare socială și autoizolare, ca și de interdicțiile cu privire la reuniunile de masă venite de la guverne din întreaga lume.

Această situație a plasat viitorul Campionatului European din această vară sub semnul întrebării și i-a făcut pe acționarii majori din fotbalul european să se adune într-o conferință video de urgență ca să găsească o soluție pentru a reduce impactul asupra ligilor naționale și a cluburilor acestora.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu: ”Cea mai mare manipulare făcută vreodată, 2-3 state mari implicate”

”Tot ceea ce vezi, generație, este o manipulare – este o repetiție cu public la ceea ce...

Prima ţară din Europa care ar putea ridica restricţiile impuse în urma crizei Covid-19

Austria ar putea deveni unul din primele state din Europa care să relaxeze restricțiile impuse populației, după ce a reușit să încetinească...

Pandemia de coronavirus a atins pragul de 1 milion de cazuri la nivel mondial. Peste 50.000 de decese

Peste un milion de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate joi seara în lume, cu peste 50.000 de decese și peste 200.000...

Gestul Albaniei a impresionat profund Italia decimată de COVID-19. “Nu-i uita pe săraci. Vor fi singurii care te vor ajuta”

Italia se află într-o situaţie gravă de mai multă vreme, iar cei de acolo au avut momente în care s-au simţit lăsaţi...

Când se va termina pandemia în Italia? Experții au calculat prima zi fără infectări

Când se va încheia epidemia de coronavirus în Italia? Este întrebarea la care încearcă să răspundă cotidianul Corriere della Sera, bazându-se pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -