3.2 C
Romania
Saturday, October 31, 2020

Sorin Ovidiu Vîntu: ”Cea mai mare manipulare făcută vreodată, 2-3 state mari implicate”

Must Read

Sorin Ovidiu Vîntu: ”Cea mai mare manipulare făcută vreodată, 2-3 state mari implicate”

”Tot ceea ce vezi, generație, este o manipulare – este o repetiție cu public la ceea ce...

Prima ţară din Europa care ar putea ridica restricţiile impuse în urma crizei Covid-19

Austria ar putea deveni unul din primele state din Europa care să relaxeze restricțiile impuse populației, după...

Pandemia de coronavirus a atins pragul de 1 milion de cazuri la nivel mondial. Peste 50.000 de decese

Peste un milion de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate joi seara în lume, cu peste 50.000...

”Tot ceea ce vezi, generație, este o manipulare – este o repetiție cu public la ceea ce urmează să se întâmple cu adevărat peste 20, 30 de ani”.

Eliberat după o lungă detenție și o controversată suită de sentințe, Sorin Vîntu și-a reluat mesajele sale către ”generație”.  Ca de obicei, Sorin Vîntu tratează inteligent, curajos și complet original temele – chiar dacă e vorba de una atât de delicată cum este criza actuală. Sau crizele.

Am prezentat o demonstrație a conexiunilor dintre interesele și avantajele unor mari puteri și ale unor centre de putere, precum și legătură cu ceea ce a început acum 3 ani la Davos: un adevărat război mondial, din care criza COVID-19 face parte. Acum, Sorin Vîntu, unul dintre cei mai bine informați oameni, confirmă o mare parte din cele expuse de noi.

Sorin Vîntu spune direct: „Generație, ai șansa să asiști la cea mai mare manipulare făcută vreodată la nivel planetar”.

”Coronavirus: da, este o boală, este o gripă, poate puțin modificată față de gripele cu care deja suntem obișnuiți”, spune Vîntu, propunând ”o mica paralelă: în 1919 a fost gripa spaniolă. Populația planetei avea circa 1,8 miliarde la vremea aceea. Au murit 100 de milioane de oameni”.

Astăzi populația planetei se apropie de 8 miliarde de oameni, continuă Vîntu, contabilizând – ”au murit pana în 20.000 sau poate puțin peste 20.000 – ar fi murit oricum oamenii ăștia, nu azi, mâine, oameni cu imunitate extrem de scăzută, cu diverse alte boli”.

Chiar dacă Sorin Vîntu trebuie corectat – e vorba de aproape 70.000 acum, nu înseamnă că raportul față de 1919 nu este infim.  Deci, o primă concluzie a lui Vîntu rămâne valabilă: ”Tot ceea ce vezi, generație, este o manipulare”.

”Este o repetiție cu public la ceea ce urmează să se întâmple cu adevărat peste 20, 30 de ani”, spune Vîntu, deschizând o interesantă argumentație: ”Suntem aproape 8 miliarde de oameni. Planeta susține cu multă greutate viața a 8 miliarde de oameni. Imaginează-ți că peste vreo 20 de ani, 30 de ani vom fi dublu, 15, 16 miliarde, moment în care planeta nu va mai putea susține viața”.

Mai mult, Vântu consideră că ceea ce vedem astăzi este ”o conspirație NU a unui singur stat – sunt convins că sunt implicate două, trei state mari în povestea asta”, care nu fac altceva ”decât să evalueze ce fac guvernele, ce face populația, pentru a ști cum să folosească (și vor folosi) toate aceste informații, peste 20, 30 de ani”.

”Populație, există viață și după coronavirus”, spune Vîntu. ”Sunt convins că actualul Guvern face tot ce îi stă în putință ca să limiteze efectele gripei, nu altceva – în mod inutil în opinia mea dar, mă rog, săracii fac tot ceea ce le stă în putință”.

Dar, atrage din nou atenția Vîntu, ”exista viață și după coronavirus” – iar aceea va fi una grea! ”După ce se termină cu panarama asta veți muri de foame, la propriu!”, spune Vîntu.

”Vom asista la o criză alimentară autentică, dincolo de situația coronavirusului la nivel mondial, anul ăsta avem o recoltă agricolă extrem de slabă din pricina lipsei de precipitații”, iar îndemnul lui Dan Voiculescu ”de a sista orice export în ceea ce privește mâncarea românilor mi se pare corect”.

Deci, avertizează Vîntu, ”vom asista la o criză alimentară și la o explozie fără precedent a infracționalității în România”.

De unde acest val de infracționalitate? ”Nu numai leprele care au venit de afară, nu numai infractorii noștri comuni, obișnuiți, aborigeni, ci și oameni cinstiți vor recurge la tot felul de forme pentru a-și putea susține existența lor și a familiilor lor”.

Și, totuși, cel mai cunoscut și controversat om de afaceri are o soluție, pe care o propune direct: ”Avem șansa nesperată de a se fi întors în țară peste 1,5 milioane de români”, iar  Guvernul trebuie ”să lanseze un program economic de anvergură, să mențină această forță de muncă în țară”.

”Este momentul să se lanseze un mare proiect economic”, spune Vîntu, completând – ”Eu o țin pe a mea: trebuie industrializată agricultura, în fiecare comună să existe o mică făbricuță, un atelier, ceva care să industrializeze agricultura, să facă tot felul de conserve, tot felul de produse”.

Iar viziunea pragmatică a lui Sorin Vîntu este, pe scurt: ”România are șansa să devină alimentara Europei”.

”N-o sa ne dea nimeni nimic, generație: Uniunea Europeană, America sunt blufuri, nu ne vor da nimic”, spune Sorin Vîntu, reluând în final ideea: ”Este momentul ca Guvernul să vină cu un proiect economic de anvergură – pe care să-l lanseze în momentul în care acele puteri care au declanșat aceasta criza o s-o stopeze”.

Sourceflux.md
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu: ”Cea mai mare manipulare făcută vreodată, 2-3 state mari implicate”

”Tot ceea ce vezi, generație, este o manipulare – este o repetiție cu public la ceea ce...

Prima ţară din Europa care ar putea ridica restricţiile impuse în urma crizei Covid-19

Austria ar putea deveni unul din primele state din Europa care să relaxeze restricțiile impuse populației, după ce a reușit să încetinească...

Pandemia de coronavirus a atins pragul de 1 milion de cazuri la nivel mondial. Peste 50.000 de decese

Peste un milion de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate joi seara în lume, cu peste 50.000 de decese și peste 200.000...

Gestul Albaniei a impresionat profund Italia decimată de COVID-19. “Nu-i uita pe săraci. Vor fi singurii care te vor ajuta”

Italia se află într-o situaţie gravă de mai multă vreme, iar cei de acolo au avut momente în care s-au simţit lăsaţi...

Când se va termina pandemia în Italia? Experții au calculat prima zi fără infectări

Când se va încheia epidemia de coronavirus în Italia? Este întrebarea la care încearcă să răspundă cotidianul Corriere della Sera, bazându-se pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -